شبکه‌های کامپیوتری

حل تشریحی سوالات شبکه‌های کامپیوتری - کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر 1403

سوالات شبکه‌های کامپیوتری

6 سوال
103.

فرض کنید یک برنامه کاربردی، 2 فایل برای ارسال به برنامه کاربردی دیگر اماده کرده است و تصمیم دارد این ارسال توسط tcp انجام شود. کدام یک از توضیحات زیر، درست است؟

1)

برنامه کاربردی، فایل اول و فایل دوم را در بافر tcp قرار میدهد. سپس tcp، محتوای بافر را به قطعات کوچک تقسیم کرده، به هر قطعه سرآیند (header) اضافه میکند و آن را تحویل IP میدهد.

2)

برنامه کاربردی، دو فایل را ادغام کرده و ان را در بافر tcp قرار میدهد. سپس tcp ، محتوای بافر را به قطعات کوچک تقسیم کرده، به هر قطعه سرایند (header) اضافه میکند و ان را تحویل IP میدهد.

3)

برنامکه کاربردی، فایل اول را به قطعات کوچک تقسیم میکند و ان را در اختیار tcp قرار میدهد. سپس tcp به هر قطعه دریافتی سرایند خود را افزوده و نتیجه را به IP تحویل میدهد. سپس همین فرایند برای فایل دوم تکرار میشود.

4)

برنامه کاربردی، همیشه ابتدا فایل اول را در بافر tcp قرار میدهد. tcp فایل درون بافر را به قطعات کوچک تقسیم کرده، به هر قطعه سرایند (header) اضافه میکند و ان را تحویل IP میدهد. سپس همین فرایند برای فایل دوم تکرار میشود.

104.

بسته‌ای پس از ارسال توسط کامپیوتر مبدا، جمعا از 2 سوییچ لایه لینک و 5 مسیریاب (روتر) عبور میکند تا به کامپیوتر مقصد برسد. میدانیم که در هر بسته، ( ادرس فیزیکی مبدا ) و ( ادرس فیزیکی مقصد) تعبیه میشود. ادرس فیزیکی مبدا و ادرس فیزیکی مقصد به ترتیب در طول انتقال از کامپیوتر مبدا تا کامپیوتر مقصد چندبار تغییر میکنند؟

1)

5-بدون تغییر

2)

2-بدون تغییر

3)

5-5

4)

7-7

105.

پخش ویدئو (video streaming) در اینترنت، با دو چالش اصلی مواجه است. این دو چالش کدام اند؟

راه حل های ایجاد شده برای هر چالش چیست؟

1)

چالش اول، متفاوت بودن کیفیت و اندازه ویدئوها در اینترنت و چالش دوم، همزمانی تعداد بسیار زیاد در بینندگان یک ویدئو- به کارگیری الگوریتم های فشرده سازی متنوع، راه حل چالش اول است و حل چالش دوم، به عهده شبکه های توزیع محتوا قرار داده شدده است.

2)

چالش اول، عدم ثبات در کیفیت ارتباط اینترنتی و چالش دوم، متفاوت بودن کیفیت و اندازه ویدئوها در اینترنت است- برای حل چالش اول ، از پروتک های تامین کیفیت خدمات (quality of services) استفاده میشود و حل چالش دوم به عهده الگوریتم های فشرده سازی ویدئو قرار داده شده است.

3)

چالش اول، متفاوت بودن پهنای باند اتصال کاربران به اینترنت و چالش دوم، تغییرات تاخیر (latency) در طول دیدن یک ویدئو است. برای حل چالش اول، از پروتک هایی که به صورت دینامیک می توانند با شرایط هر کاربر تطبیق یابند، استفاده میشود و چالش دوم، با به کارگیری مکانیزم مدیریت بافر حل میشود.

4)

چالش اول، تغییرات گذردهی شبکه اینترنت و چالش دوم، همزمانی تعداد بسیار زیاد در بینندگان یک ویدئو است- برای حل چالش اول، از پروتک هایی که ویدئو به صورت دینامیک با گذردهی تطبیق میباید، استفاده میشود و حل چالش دوم، به عهده شبکه های توزیع محتوا قرار داده شده است.

106.

در BitTorrent هر کامپیوتر، اولین بخش (chunk) از یک فایل را چگونه بدست می اورد؟

1)

اولین بخش هر فایل را از tracker دریافت میکند.

2)

ادرس اولین بخش را از Tracker دریافت کرده و با ایجاد ارتباط tcp با ان ادرس، اولین بخش را درخواست و سپس دریافت میکند.

3)

با هریک از کامپیوترهای Torrent یک ارتباط tcp برقرار کرده و سپس درخواست فایل را برای انها ارسال کرده و اولین بخش را از انها دریافت میکند.

4)

درخواست خود را برای کامپیوترهای Torrent ارسال کرده و منتظر میماند تا یکی از کامپیوترها به صورت اتفاقی، درخواست را قبول کرده و اولین بخش را برایش بفرستد.

107.

وظایف شبکه کامپیوتری در درون مراکز داده (data centers) چیست؟

1)

الف) امکان ایجاد ارتباط بین سامانه های ذخیره سازی داده و نودهای پردازشی را فراهم میکند و مدیریت دسترسی به داده ها را به عهده دارد.

ب) امکان دسترسی نودهای خارج از مرکز داده به سامانه های ذخیره سازی را مدیریت کرده و امنیت داده را تامین میکند.

2)

الف) بین نودهای درون مرکز داده ارتباط ایجاد میکند و تامین پهنای باند کافی بین انهارا به عهده دارد.

ب) امکان ایجاد ارتباط بین نودهای درون مرکز داده را با نودهای خارج از مرکز داده فراهم کرده و امنیت این ارتباط را تامین میکند.

3)

الف) با هدف مدیریت دسترسی به داده ایجاد میشود و خدمات احراز هویت و رمزنگاری را میسر میکند.

ب) امکان مدیریت فضای ذخیره سازی را فراهم کرده و ارتباط بین نودها و فضای ذخیره سازی را تامین میکند.

4)

الف) سامانه های ذخیره سازی را شبکه کرده و مدیریت دسترسی به انها را به عهده دارد.

ب) امکان ایجاد نسخه های پشتیبانی (back up) از داده ها رادر توالی های از قبل تعیین شده فراهم میکند.

108.

انتخاب مسیر (path selection) توسط ( boarder gateway protocol) BGP چگونه انجام میشود؟

1)

ابتدا eBGP، هزینه مسیرهای بیرونی را محاسبه میکند. سپس iBGP ، هزینه مسیرهای درونی را حساب کرده و با هزینه قبلی جمع میکند تا هزینه کامل مسیرها به دست اید. انگاه از کم هزینه ترین مسیر استفاده میکند.


2)

ابتدا با استفاده از iBGP، جدول دروازه های مرزی (Boarder Gateways) را میسازد. سپس با استفاده از الگوریتم eBGP، هزینه مسیرها تا دروازه های مرزی را حساب میکند. انگاه کم هزینه ترین دروازه مرزی را بکار میبرد.

3)

ابتدا از بین مسیرهای ممکن، مسیرهایی که منطبق بر سیاست ها (policies) است را انتخاب میکند. سپس از بین مسیرهای انتخاب شده، مسیرهایی که تعداد سیستم های خودگردان(autonomous) کمتری را شامل میشود بر میگزیند، انگاه از بین مسیرهای باقی مانده، از کم هزینه ترین انها استفاده میکند.

4)

ابتدا با استفاده از الگوریتم بردار فاصله ( distance vector) ، کوتاه ترین مسیر را انتخاب میکند. سپس با نگاه به جدول، مسیریاب های مرزی را پیدا میکند. انگاه با اعمال سیاست (policy)، بهترین مسیریاب مرزی انتخاب میشود و از طریق ان، انتقال صورت میگیرد.